Barbaric baardbalsem conditioner

Wat is baardbalsem en hoe gebruik je het?

Elke bebaarde man heeft baardolie in huis (dat zou in elk geval zo moeten zijn), maar baardbalsem is minder bekend. Wat het doet, dat je het kunt gebruiken voor verzorging en styling van de baard, lees je hier. Bekijk ook de video, waarin we het aanbrengen van baardbalsem laten zien.

 

In deze blog:

Balsem, butter of conditioner

Oké, laten we dit eerst maar behandelen: baardbalsem, beard butter en beard conditioner zijn drie termen waarmee vaak hetzelfde product wordt bedoeld. Hoewel de eigenschappen (en de mate van verzorging en hold) per merk verschillen, doen deze producten in principe hetzelfde: ze verzorgen én stylen de baard.

 

Barbaric baardbalsem Sword

Wat is baardbalsem

Baardbalsem is een zogenaamde leave-in conditioner en bestaat uit natuurlijke 'boters', oliën en bijenwas. Het hydrateert je baard en de onderliggende huid. Baardbalsem is bedoeld voor alle baarden, kort en lang. De voedende ingrediënten van de balsem zorgen dat je baard en onderliggende huid gezond zijn, waardoor je baard er mooi en verzorgd uit ziet. 

Anders dan baardolie, is baardbalsem daarnaast een stylingproduct. Na het aanbrengen verhardt de balsem, waardoor het de baardharen in model houdt. De baardbalsem van Barbaric heeft een medium hold.

 

Hoe gebruik je baardbalsem

Gebruik je voor het eerst baardbalsem, dan kun je je afvragen hoe je dat nou eigenlijk uit het potje en in je baard krijgt. De substantie is namelijk vrij hard. Nou, dat doe je dus zo: schraap met de bovenkant van je duim wat balsem uit het potje. Wrijf het vervolgens warm in je handen, waardoor het soepel wordt. Breng het nu aan in je baard, waarbij je met je vingers door de baard en over de onderliggende huid gaat.

Denk eraan dat de baardbalsem na aanbrengen verhardt, dus breng je baard meteen in het gewenste model. Hiervoor kun je je vingers, maar ook een baardkam gebruiken (tip: spoel de kam na gebruik af, zodat er geen balsem aan kleeft en ophoopt).

 

Baardbalsem kopen

Ga je een baardbalsem kopen, check dan wat de eigenschappen van de balsem zijn. Niet elke baardbalsem is namelijk zowel hydraterend als geschikt voor styling. En kies voor een balsem zonder siliconen. Siliconen leggen als het ware een laagje op de huid en baardharen, waardoor de voedende ingrediënten niet goed kunnen doordringen. Hiermee verzorg je je baard dus niet echt. De baardbalsem van Barbaric is vrij van siliconen.

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar