Baardfeiten

Barbaric baardverzorging
Lees hier alles over de baard. Van baardolie, tot baardverzorging en baardgroei. Struin niet langer het internet af naar antwoorden op jouw vragen. Je hebt alle informatie hier bij de hand. Wil je toch nog iets anders weten? Stel je vraag in de chat.

Feiten over baardolie

Baardolie is een verzorgend product voor de baard. Een goede baardolie bestaat uit natuurlijke ingrediënten en bevat geen siliconen.

Meer tips over baardolie gebruiken

Baardolie is nodig voor een gezonde baard en onderliggende huid. Gebruik baardolie daarom dagelijks.

Meer tips over baardolie gebruiken

Baardolie die geen siliconen bevat en gemaakt is van natuurlijke ingrediënten is het beste voor je baard en de huid.

Meer tips over baardolie gebruiken

Baardolie verzorgt de baardharen en de onderliggende huid. De olie voorkomt uitdroging, jeuk en schilfers. Het zorgt er ook voor dat de baard mooi glanst.

Meer tips over baardolie gebruiken

Je gebruikt baardolie dagelijks. Doe een paar druppels in je hand of rechtstreeks in de baard, masseer de olie goed in de baard en de onderliggende huid. Borstel te baard tot slot.

Meer tips over baardolie gebruiken

Gebruik baardolie om je baard en de huid onder de baard te verzorgen. Je voorkomt hiermee uitdroging, schilfers en jeuk.

Meer tips over baardolie gebruiken

Gebruik baardolie dagelijks, bij zowel een korte als een lange baard. Zelfs een stoppelbaard heeft verzorging nodig. Je kunt baardolie 's ochtends aanbrengen, na het douchen, in een schone, droge baard.

Tip: je kunt baardolie ook 's avonds voor het slapen aanbrengen. Hiermee geef je de baard en de huid een boost.

Baardolie hydrateert en voedt de baardharen en de huid onder de baard.

Meer tips over baardolie gebruiken

feiten over baardverzorging

Dagelijkse baardverzorging bestaat uit het aanbrengen van baardolie en borstel met een baardborstel. Twee tot drie keer per week was je baard met baardshampoo, op de andere dagen is water voldoende.

Meer tips over dagelijkse baardverzorging

Werk de baard regelmatig bij door uitstekende haartjes bij te knippen of trimmen en de contouren op de wangen en in de hals strak te scheren.

Een baardborstel gebruik je niet alleen om de baardharen te ontwarren, maar ook om vuil te verwijderen en de huid onder de baard te scrubben. Borstel de baard minimaal één keer per dag.

Meer over het gebruik van een baardborstel

Elke baard, kort of lang, heeft dagelijks baardolie nodig. Een wat langere baard borstel je elke dag. Daarnaast was je de baard twee tot drie keer per week met baardshampoo.

Let er bij het kopen van baardverzorgingsproducten op dat er geen siliconen, parabenen en sulfaten in zitten. Deze ingrediënten zijn schadelijk voor de baard.

Je kunt je baard stijlen met baardwax, die de haren temt en een een hold heeft. Daarnaast kun je een baardstijler gebruiken.

Meer over het gebruik van een baardstijler

Harde, stugge baardharen kun je verzachten met baardolie en baardbalsem. Hiermee voed en hydrateer je de baard. Met baardwax breng je een stugge baard in model.

Meer over het temmen van een wilde baard

Kam je baard en snor met een baardkam om ze in model te brengen, klitten los te maken en vuil te verwijderen.

feiten over baardgroei

Laat je baard groeien door te stoppen met scheren. Hou wel de lijnen op de wangen en in de hals bij, voor een verzorgde look. Het groeien van een baard kost tijd en is misschien niet meteen vol en dik. Heb geduld.

Meer over hoe je een geweldige baard groeit

Je kunt baardgroei versnellen door de baard en onderliggende huid te verzorgen met kwalitatieve producten, een gezonde leefstijl te hanteren en door een dermaroller en haargoeiserum te gebruiken.

Meer over het stimuleren van de baardgroei

Een gezonde voeding draagt bij aan de baardgroei. Met name vitamine B8 (biotine) zorgt voor een een gezonde huid en haar.

Ook de ingrediënten van baardverzorgingsproducten kunnen baardgroei stimuleren, zoals castorolie en vitamine E.

Meer over hoe je baardgroei kunt stimuleren

Gebruik een dermaroller met naaldjes van 0,5 mm om baardgroei te stimuleren.

Meer over het gebruik van een dermaroller

Gebruik een dermaroller maximaal twee keer per week op een schone huid en baard. Desinfecteer de roller voor en na gebruik, om huidirritatie te voorkomen. Rol vijf keer op en neer, van links naar rechts en diagonaal over de huid waar je de baardgroei wil stimuleren. Smeer de huid daarna in met haargroeiserum.

Meer over het gebruik van een dermaroller

Gebruik een baardgroeiserum om de baardgroei te stimuleren. Een baardgroeiserum bevat natuurlijke ingrediënten, zoals vitamine E, die de baardgroei versnellen. Je kunt het serum dagelijks gebruiken. Gebruik daarnaast twee keer per week een dermaroller.

De baard groeit bij iedereen anders. Baardgroei verloopt in fases. Heb je weinig baardgroei of kale plekken in de baard, gebruik dan een dermaroller en haargroeiserum om de baardgroei te stimuleren.

Een baard groeit in fases: groeifase, rustfase, verliesfase. De baard groeit dus niet continu door, maar verliest de 'oude' haren en maakt plaats voor de nieuwe. Net als je huid, die zichzelf continu vernieuwt. Dit is bij elke man en elke baard zo, maar hoe snel je baard groeit en hoe vol deze wordt, hangt onder andere af van je genen en hormonen. Over het algemeen groeit je baard in de zomer het hardst en komt-ie daarna in de rust- en verliesfase.

Oké, dit is geen feit, maar onze bescheiden mening: elke man ziet er beter uit met een mooie, gezonde baard. Een baard geeft meteen een andere uitstraling, waar je mee kunt variëren qua looks en lengte.