Barbaric baardverzorging zomer

Hoe verzorg je je baard in de zomer?

Je baard krijgt heel wat te verduren in de zomer: hitte van de zon, zweet, zout water en zand van het strand, chloorwater en nog meer zon. Dat vraagt om een goede verzorging, zodat je baard mooi en gezond blijft.

 

In deze blog:

 

Afscheren?

Laten we meteen met de belangrijkste vraag beginnen: is het beter om je baard in de zomer af te scheren? Nee, waarom zou je?! Een baard is niet extra warm in de zomer, het houdt zelfs de zonnestralen (en dus UV en warmte) tegen die anders op je huid zouden komen.

Ga je toch voor een baardloze zomer, scheer 'm dan af voordat de zomer begint, anders heeft de rest van je gezicht al een zomers kleurtje en valt dat verschil nogal op.

 

Voeden

Die zomerse factoren drogen je baard en de huid eronder uit en dat wil je natuurlijk niet. Voed je baard elke dag - en als het erg heet is, meer dan 1 keer -met baardolie. Dit is niet alleen goed voor je baardharen, maar hydrateert ook de huid onder je baard. De olie biedt bescherming tegen schade van de hitte en geeft je baard een mooie glans. Laat de olie wel eerst drogen, voordat je met je baard in de zon gaat. Gebruik een baardborstel- of kam om de olie beter te verdelen.

 

Barbaric baard zomer

Stylen

De tweede stap is baardbalsem: hiermee breng je je baard in model én de Barbaric Beard balm heeft ook een hydraterende werking. En van hydratatie kan je baard niet genoeg hebben in de zomer, net als de rest van je lichaam trouwens.

Ben je lekker op een zonnig eiland en waait het hard? Of heb je een eigenwijze baard? Dan kun je wel wat meer hold gebruiken in de styling: kies voor baardwax.

 

Reinigen

Aan het einde van de dag is het essentieel dat je je baard goed reinigt. Met een milde baardshampoo was je al het vuil uit je baard en de huid eronder. Gebruik de baardshampoo niet dagelijks, was op de andere dagen gewoon goed met water.

En borstel de baard dagelijks goed door. Wat dat met reiniging te maken heeft? De borstelharen scrubben als het ware de huid, waardoor vuil en dode huidcellen loslaten. Met een goede borstelbeurt ga je dus huidirritatie tegen.

 

Ook weten hoe je je baard in de winter verzorgt? Lees het hier.

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml