Barbaric baardolie, baardbalsem, baardwax

Baardolie, baardbalsem & baardwax: wat is wat?

Baardolie, baardbalsem en baardwax, drie producten die je vaak voorbij ziet komen. Maar waar zijn ze nou eigenlijk goed voor en wat is het verschil? Je leest het hier.

 

In deze blog:

Wat is baardolie

Baardolie is gemaakt van, je raadt het al, oliën. Het is een vloeibare substantie die je baard én de huid onder je baard voedt en verzorgt. De baardolie van Barbaric is op basis van amandelolie, wat een exfoliërende werking heeft. De olie maakt je baardharen zacht en soepel en geven ze glans. Met baardolie kun je je baard niet stylen, dat doe je met balsem of wax, maar de baard krijgt wel een gezonde glans.

Meer over baardolie én een korte video over het gebruik, vind je hier.

 

Wat is baardbalsem

Baardbalsem zit eigenlijk tussen baardolie en baardwax, want het is zowel een verzorgings- als een stylingproduct. Het is zogenaamde leave-in conditioner: je brengt de balsem aan voor de hele dag (en spoelt het dus niet uit zoals je vaak met een haarconditioner doet). Naast de verzorgende, hydraterende werking, heeft de baardbalsem een medium hold. Je kunt er je baard dus mee in model brengen.

 

Baardolie, baardbalsem, baardwax

Wat is baardwax

We horen je denken: 'maar wat is dan baardwax?'. Dat is de hardste substantie van de drie, degene met de sterkste hold. Hiermee breng je koppige baard- en snorharen in bedwang. Barbaric's baardwax is dan ook vooral een goed product voor langere, stuggere baarden en het in model brengen van snorren.

 

Combineren

Een mooie baard begint met een goede verzorging: gebruik dagelijks baardolie. Voeg daar baardbalsem aan toe voor meer hydratatie. Voor de styling gebruik je baardwax. Kies de producten die het beste passen bij jouw baard en stylingwensen.

De drie producten gaan goed samen en vullen elkaar aan. Wist je dat wij alle geuren ook op elkaar hebben afgestemd? We zijn benieuwd welke combinaties jij maakt!

Meer weten over de geuren? Lees het hier.

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar