Barbaric lange baard

Wat zijn veelvoorkomende baardproblemen?

Een mooie baard groei je niet zomaar. Het kost tijd en aandacht en je kunt tegen issues aanlopen. We zetten de meest voorkomende baardproblemen voor je op een rijtje. Don't worry, dit is allemaal op te lossen of zelfs te voorkomen. Daarover meer in de volgende blog.

 

In deze blog:

Veelvoorkomende baardproblemen

Elke persoon is anders en dus ook elke baard. Waar de een met weinig moeite een mooie, volle baard groeit, heeft de ander last van kale plekken, droogte, roos of irritatie.

 

Baardjeuk

Jeuk, wat is het vervelend. Bij een beginnende baard kan de huid gaan jeuken, maar ook in een later stadium is dat mogelijk. Dit komt doordat de haartjes doorkomen (bij een beginnende baard) of door een droge huid. Ga vooral niet krabben, dat maakt het erger.

 

Roos/schilfers

Roos in je baard? Jazeker, dat is mogelijk. En net als bij je hoofdhaar, wil je dat natuurlijk niet. Roos wordt veroorzaakt door een droge huid en huidcellen/schilfers die zich ophopen.

 Barbaric baard

Ingegroeide haren

Een ingegroeide baardhaar kan leiden tot een pijnlijke ontsteking. Voorkomen dus! Hoe? Dat lees je in de volgende blog.


Onregelmatige baardgroei of weinig volume

Veel mannen hebben last van onregelmatige baardgroei of kale plekken. Dat kan zowel aan het begin van de baardgroei als in een later stadium voorkomen. Ook is weinig volume een bekend baardprobleem, want je wil nu eenmaal een mooie, volle baard.

Gespleten haarpunten

Net als bij je hoofdhaar, kun je in baard last hebben van gespleten haarpunten. Dit wordt veroorzaakt door een niet optimale verzorging van de baard.

Baardhaaruitval

Het verliezen van baardharen is een natuurlijk proces, je doorloopt namelijk automatisch de haargroeicyclus. Maar soms verlies je meer haren dan normaal en merk je zelfs dat je baard minder vol is.

 

Vervagende contouren

Het komt het meest voor dat je van jezelf geen strakke contouren op je wangen en/of in je hals hebt, maar dat je die creëert. Heb je die strakke lijnen wel van jezelf, dan kunnen ze gaan vervagen. Dit kan er onverzorgd uitzien. (De gecreëerde contouren vervagen uiteraard ook, maar dat had je vast al verwacht.)

Huidirritaties

Huidirritaties kunnen iedereen overkomen en veel verschillende oorzaken hebben. Het kan komen door de producten die je gebruikt, wellicht heb je een erg gevoelige huid en reageer je op bepaalde ingrediënten heftiger; het kan komen door onvoldoende hygiëne of doordat je vaak met je handen (en dus bacteriën) aan je baard zit; het kan komen door voeding, etc.

Baardproblemen voorkomen of oplossen

Deze baardproblemen kunnen worden voorkomen (en opgelost) door een goede baardverzorgingsroutine. En dat is meteen het laatste probleem. Huh, is de oplossing een probleem? Ja, want een goede routine vraagt om discipline en het vinden van de juiste producten. Laten wij dat laatste nou al voor je hebben gedaan, dat eerste is aan jou. 

Lees de volgende blog om de oplossingen voor deze baardproblemen te weten te komen.

 

| Tip: Heb je ernstige huidproblemen, vraag dan advies aan dermatoloog over de verzorging van je baard en te gebruiken producten. |

← Vorige blog Volgende blog →