Barbaric baardverzorging

Hoe los je veelvoorkomende baardproblemen op?

In de vorige blog hebben we veelvoorkomende baardproblemen en hun oorzaken op een rijtje gezet. En daar hebben we natuurlijk ook de oplossingen voor. Check ze hieronder en ga voor een mooie en gezonde baard.

 

In deze blog:

 

Baardproblemen oplossen

Baardjeuk

Om een jeukende baard te voorkomen, is het van belang om de baard goed schoon te houden en de huid onder de baard te voeden en hydrateren met baardolie en baardbalsem. Jeuk verergert als je krabt, doe dat dus zeker niet.

 

| Baardjeuk komt vaak voor, we schreven al eens uitgebreider over het voorkomen en oplossen hiervan. Lees het hier. |

 

Roos/schilfers

Reinig de baard regelmatig met een milde baardshampoo en hydrateer de onderliggende huid met baardolie. Gebruik een baardshampoo zonder parabenen en sulfaten en een baardolie zonder siliconen, dat zijn namelijk ingrediënten die de baard en de huid uitdrogen en voorkomen dat voedende ingrediënten hun werk kunnen doen.

 

Barbaric baardverzorging

 

Ingegroeide haren

Gebruik regelmatig een baardborstel. Daarmee borstel je de haren als het ware omhoog, weg van de huid, én verwijder je dode huidcellen. Borstelen en scrubben in één dus. Hiermee voorkom je dat haartjes in de huid groeien.

 

Onregelmatige baardgroei of weinig volume

Heb je een beginnende baard en last van deze problemen, geef het dan wat tijd. De baard kan op sommige plekken minder hard groeien of dunnere haartjes hebben. Heb je langer een baard (of heb je geen geduld om het tijd te geven), gebruik dan een baardgroeiroller en -serum om de baardgroei te stimuleren. 

| Meer tips voor het groeien van een geweldige baard lees je hier. |

 

Groeit je baard op sommige stukken sneller dan op andere stukken, kun je ook een trimmer gebruiken om het meer gelijkmatig te maken. En wist je dat je met een baardborstel de baard voller kunt laten lijken?

Gespleten haarpunten

Werk je baard regelmatig bij: trim of knip gespleten haarpunten en uitstekende haartjes weg. En voed en bescherm de haren dagelijks met baardolie en baardbalsem.

Baardhaaruitval

Omdat haren zich continu vernieuwen, is een beetje haaruitval normaal. Heb je er meer last van dan normaal, dan zijn een gezonde levensstijl en het gebruik van de juiste tools goede tips. Gebruik je bijvoorbeeld een kam met de smalle openingen, waardoor deze aan de baard trekt? Vervang deze dan voor een baardkam met wijde tanden. En zorg dat je baardverzorgingsproducten van hoge kwaliteit gebruikt.

 

Vervagende contouren

Werk de lijnen op je wangen en in je hals regelmatig bij met een schaar, trimmer of scheermes. Gebruik je een scheermes, dan is het niet handig als je door het dikke schuim niet ziet wat je doet. Gebruik daarom een Shaving Cream: dit schuimt niet en is dus ideaal om precies te kunnen werken.

| Een baard shaping tool kan je helpen om strakke contouren te maken. Lees hier hoe je dat doet. |

 

Huidirritaties

Gebruik baardverzorgingsproducten van hoge kwaliteit. Waar je op moet letten? Zorg dat er geen sulfaten, parabenen en siliconen in zitten. Kies voor zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Reageert je huid sterk op parfum, gebruik dan producten die een geur van essentiële oliën hebben of geheel vrij zijn van geur. 

 

| Tip: Hier lees je welke geuren van onze producten zijn gemaakt van parfum en van essentiële oliën. Twijfel je, dan kun je ons altijd om advies vragen via mail of chat. |

 

Je baard schoonhouden is essentieel, maar gebruik daarvoor niet te warm water en niet te veel en vaak baardshampoo (hooguit 2 tot 3 keer per week). Dat kan de huid namelijk uitdrogen, waardoor irritaties kunnen ontstaan.

 

Baardproblemen voorkomen

Een goede baardverzorging is essentieel om deze baardproblemen te voorkomen. En dat vraagt om routine en discipline. Wij helpen je op weg door producten van hoge kwaliteit aan te bieden en hebben kits samengesteld met de essentials voor jouw dagelijkse baardverzorging.

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardkam
bundel & bespaar
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardkam
bundel & bespaar
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml