Barbaric baardshampoo

Hoe en waarom gebruik je baardshampoo?

Shampoo, iedereen heeft het in huis. Maar een shampoo voor je hoofdharen is niet bedoeld voor je baard. Waarom niet? En wat doet een baardshampoo nou eigenlijk en hoe vaak moet je je baard wassen met shampoo? Je leest het hier.

 

In deze blog:

Baardshampoo vs. gewone shampoo

Net als je hoofdhaar, moet je je baard regelmatig wassen. Warm water spoelt al best wat vuil weg, maar met een baardshampoo reinig je je baard en de huid eronder pas echt goed. En omdat deze regio anders is dan je hoofdhuid en -haren, kun je daarvoor geen normale shampoo gebruiken. Je baardharen hebben een andere structuur en ook je huid is kwetsbaarder dan je hoofdhuid. Je baardharen en de huid drogen snel uit, zeker wanneer je een gewone shampoo gebruikt. Die is namelijk te agressief. Het gevolg? Een droge, doffe baard en een schilferende huid.

 

Een baardshampoo is milder dan een gewone shampoo en bevat natuurlijke ingrediënten die de huid en de baardharen voeden. Daardoor wordt je baard niet alleen schoon, maar ook zachter en glanzender.

Barbaric baardshampoo

Hoe vaak moet je je baard wassen met shampoo?

Voor het beste resultaat was je je baard 2 à 3 keer per week met baardshampoo. Doe je dat vaker, dan kan je huid juist uitdrogen, doordat je je huideigen oliën die een beschermend laagje vormen eraf wast. Heb je flink gesport en is je baard vies geworden door zweet of door ander vuil of stof, dan is het natuurlijk ook verstandig om je baard goed te wassen met baardshampoo.

 

Baardshampoo zonder sulfaten, siliconen en parabenen

Barbaric's baardshampoo is een milde baardshampoo met een heerlijke geur, die doet denken aan een hammam. De baardshampoo is verrijkt met aloë vera en zwarte bes extract en is vrij van sulfaten, siliconen en parabenen.

 | Lees hier waarom je voor een sulfaatvrije baardshampoo moet kiezen. |

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml