Barbaric baard shaping tool

Wat is een baard shaping tool en hoe gebruik je 'm?

De naam van de tool verraadt al waar dit gereedschap voor is bedoeld. Het is een hulpstuk om je baard mooie, symmetrische contouren te geven. Vloeiende lijnen op je gezicht en in je hals dus. Maar het gebruik ervan kan lastig uit te vogelen zijn. Barbaric to the rescue!
In deze blog:

 

Wat is een baard shaping tool

Je gebruikt de tool dus om je baard strakke contouren te geven. Hoe je dat doet, lees je hieronder, maar laten we eerst eens inzoomen op het gereedschap zelf. De stijlvolle houten tool heeft de vorm van een driehoek, met een ronde binnenkant. De twee zijden hebben aan de buitenkant een kam, de een wat langer dan de ander. Je hebt dus ook meteen een baardkam bij de hand, handig. De tool is geschikt voor zowel korte als lange baarden.

| Tip: de tool is ook leuk om cadeau te doen. Aan beginnende baarddragers bijvoorbeeld. |

 

Barbaric baard shaping tool en razor

Hoe gebruik je de baard shaping tool

Voor de meesten onder ons is het vrij duidelijk hoe de tool gebruikt voor de lijn op je wangen (we leggen het toch nog even uit zo), maar de halslijn.. dat is lastiger uit te vogelen. We helpen je op weg.

Barbaric baard shaping tool Barbaric baard shaping tool wang contour Barbaric baard shaping tool halslijn Barbaric baard shaping tool bakkebaard

1. Bereid je huid en baard voor op de methode die je gaat gebruiken: een safety razor/scheermes of tondeuse. Kam de baardharen weg van de lijn die je aanpakt (bij de wangen kam je de haren naar beneden, bij de hals naar boven), zodat je goed ziet welke haren uitsteken. Gebruik geen scheerschuim, want daarmee zie je niet goed wat je goed. Gebruik in plaats daarvan een Shaving Cream: schuimt niet, je kunt precies werken, maakt de huid glad en de haren zacht.

| Lees hier hoe je een safety razor gebruikt voor optimaal glad scheerresultaat. |

2. Pak de tool erbij. Hou de tool tijdens het gebruik goed vast, zodat deze niet verschuift.

  • Voor de contouren op het gezicht: leg de tool met de korte kam richting je oor, waardoor de ronding op je wang ligt. Bepaal een mooie lijn, waarbij het einde van de lange kam richting je snor wijst. Ga met de tondeuse of scheermes over de huid langs de tool tot de uitstekende haartjes weg zijn. Herhaal op de andere wang.
  • Voor de halslijn: kantel je hoofd omhoog, zodat de halslijn vrijkomt. Leg de tool met de lange kam omhoog, hou 'm vast aan de korte kam die recht naar beneden steekt (de hoek van de tool ligt onder of op je kin, afhankelijk van hoe hoog je de halslijn wil hebben). Ga met het scheermes of de tondeuse vanaf de tool naar beneden en scheer je hals glad. Herhaal aan de andere kant van de hals. Er blijft een driehoekje in het midden van de hals over dat je nu gemakkelijk zonder de tool in dezelfde lijn kunt bijwerken.
  • Voor de lijn tussen bakkebaarden en oren: leg de tool met één van de rechte kanten (de kam-zijden) richting je oor, op je bakkebaard, met een kleine ruimte vanaf je oor (zoveel als jij wil). Scheer de haartjes die uitsteken tussen de tool en je oor weg.

| Tip: gebruik je de tool voor de eerste keer of ben je er nog niet zo handig mee, maak de contouren dan zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haargrens. Zo scheer je niet per ongeluk te veel weg. |

3. Verwijder de haartjes en eventuele shaving cream van de tool.

En voilà, je hebt een strakke baard.

← Vorige blog Volgende blog →