Barbaric lange baard temmen

Hoe tem je een wilde baard?

Heb je van nature een wilde baard, dan kan dat er onverzorgd uitzien. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Geen zorgen: een wilde baard kun je temmen. Lees snel verder en pas de tips toe.

 

In deze blog:

 

Baardverzorging

De eerste tip is meteen een essentiële, voor elke baard: verzorg je baard goed, met kwalitatieve producten, en hij is meteen gezonder, stralender en zachter. Heb je een wilde baard, droge of stugge haren, dan is dit dus al helemaal belangrijk. Met baardolie voed je de baardharen en onderliggende huid. Kies altijd voor een natuurlijke olie zonder siliconen, zodat de voedende ingrediënten beter doordringen. Voeg baardbalsem aan je verzorgingsritueel toe voor hydratatie (en medium hold, dat is mooi meegenomen voor jouw wilde baard).

| Lees hier meer over baardolie. |

 Barbaric lange baard temmen

Verder bestaat een goede baardverzorging uit het gebruik van een milde baardshampoo, zonder parabenen en sulfaten. En een baardborstel: hiermee ontwar je niet alleen de haren, je verwijdert ook vuil en dode huidcellen. Borstelen, reinigen en scrubben in één dus.

| Lees hier meer over het belang van baardshampoo zonder parabenen en sulfaten. |

 

Baardwax

Oké, nu je de basis in orde hebt, kunnen we naar de volgende tip: baardwax. Baardwax heeft een sterke hold en fixeert dus je look. Je kunt met de baardwax uiteraard ook je snor in model brengen.

 

Föhn of beard straightener

Wil je nog een stapje verder gaan, gebruik dan hitte om je baardharen te temmen. Een natte baard kun je in model brengen door vanaf de haaraanzet naar beneden te föhnen en tegelijkertijd te kammen of borstelen. Ben je niet zo behendig met een föhn in de ene en een borstel in de andere hand, dan is de beard straightener jouw tool. Met de hitte van de kamtanden tem je de haren in een handomdraai en je hoeft daarbij geen kam of borstel gebruiken. Je kunt er ook volume en lengte mee creëren en de haren zelfs steil maken.

| Lees hier verder over het gebruik van de stijler. |

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar