Barbaric baardverzorging winter

Hoe verzorg je je baard in de winter?

De zomer is achter de rug, het seizoen waarin je baard het hardst groeit. En nu wil je die mooie volle baard natuurlijk gezond houden. Winter is coming (of is misschien al best wel gaande, dat hangt ervan af wanneer je dit leest), maar waar moet je dan op letten?

 

In deze blog:

 

Baardgroeifases

Je las het al, in de zomer groeit je baard het hardst. Wat je baard in de winter doet? Dan komt-ie vaak in een fase van rust en verliest vervolgens wat oude haren om plaats te maken voor nieuwe haren. Deze cyclus gaat continu door. Dit gaat vanzelf, maar je helpt je baard handje met goede verzorging.

 

Reinig je baard

De eerste stap is baardshampoo. Was je baard niet met een shampoo bedoeld voor je hoofdhaar en ook zeker niet met douchegel of zeep. Baardshampoo voedt en hydrateert je baardharen en huid onder je baard en is milder dan andere soorten shampoo en zeep. Bovendien zitten er geen sulfaten en parabenen in. Een fijne en zachte reiniging voor je baard en onderliggende huid dus.

Was je baard maximaal 2 tot 3 keer per week, anders droogt-ie uit (meer tips? Lees hier alles over het gebruik van baardshampoo), op de andere dagen spoel je je baard goed uit met lauwwarm water en ga je door naar de volgende stap.

 

Verwijder dode huidcellen

Na een goede reiniging is het belangrijk om je baardharen te borstelen. Waarom? Omdat je baard en je huid in de wintermaanden aan het vernieuwen zijn. Door je baard te borstelen, scrub je als het ware de oude haren en dode huidcellen uit je baard en huid. Daarmee maak je ruimte voor de olie om in de volgende stap de haren en huid goed te bereiken en optimaal zijn werk te doen.

 

Barbaric baardverzorging baardborstel

 

Voorkom uitdroging

Ja, baardolie is dus de volgende stap. Hiermee voedt je je baardharen en de huid onder je baard; de olie voorkomt dat deze uitdrogen. Dat uitdrogen wordt veroorzaakt door de kou, maar ook door de droge lucht van de verwarming. Je verdeelt de olie met best met een baardkam of baardborstel. Meer over het gebruik baardolie lees je hier.

 

| Tip: breng de baardolie ook eens 's avonds voor het slapen aan, zodat het de hele nacht kan intrekken. Scheelt je ook weer tijd in de ochtend. |

 

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml