Barbaric scheerkwasten

Hoe gebruik je een scheerkwast?

Je ziet ‘m vaak, in allerlei kleuren en materialen: de scheerkwast. Lees hier hoe je een scheerkwast gebruikt, waar je op moet letten bij een nieuwe scheerkwast en waar zo'n kwast nou eigenlijk goed voor is. Kortom, alles wat je moet weten. Want geloof ons, zodra je bent overgestapt op een scheerkwast, wil je niet meer anders.

 

In deze blog:

Materiaal scheerkwast

Er zijn verschillende soorten scheerkwasten verkrijgbaar, voor ieder wat wils: ga je voor een kwast van dassenhaar of synthetische haren? (Of toch varkenshaar? Deze verkopen wij echter niet.) It's up to you.

Dassenhaar is zacht en prettig voor de huid. Het is duurder dan een kwast van varkenshaar, maar de kwaliteit en het comfort zijn dan ook beter. Dit type haar houdt vocht goed vast, waardoor je vol schuim kunt creëren. 

Synthetisch haar is, net als dashaar, zacht voor de huid en houdt goed vocht vast tijdens het scheren. Ook droogt dit type haar snel na gebruik, ideaal voor wie veel op reis is. Doordat er in deze kwasten geen dierlijke producten zijn gebruikt, zijn ze uitermate geschikt voor mannen met een vega(n) lifestyle én voor de gevoelige huid.

 

Tip voor nieuwe scheerkwast

Heb je nieuwe scheerkwast gekocht, was de haren van de kwast dan voor het eerste gebruik met een milde shampoo. De Barbaric Beard Shampoo is daarvoor ideaal. Na productie wordt een kwast gedesinfecteerd en dat spul verwijder je met een simpel wasbeurtje.

 Barbaric scheerkwasten

Scheerkwast gebruiken

Volg deze stappen voor een optimale en gladde scheerbeurt met een scheerkwast:

1. Reinig je gezicht

Reinig je gezicht en je baard voordat je begint met scheren. Spoel vervolgens je huid en baard goed af en dep, voor een optimaal resultaat, de te scheren gebieden na met een warme handdoek.

2. Schuim maken en aanbrengen

Vul een scheermok/-kom met lauwwarm water en doop de scheerkwast hier even in om de haren vochtig te maken. Niet te lang, want de haren moeten niet doorweekt zijn. Druk het overtollige water uit de kwast en wrijf er vervolgens mee over de scheerzeep of scheercrème. Klop tot een volle en romige schuim in een opschuimbakje, tot het de dikte heeft bereikt die jij fijn vindt. Breng het schuim nu met de scheerkwast aan op de huid en de baardharen. Doop de kwast nogmaals in het warme water en wrijf ermee over de schuimlaag op je huid. Maak korte, snelle stroken in een draaiende beweging en druk niet te hard, zodat de haren van de kwast optimaal hun werk kunnen doen en het schuim goed verdelen.

Gebruik voldoende scheerschuim voor een comfortabele scheerbeurt en een gladder scheerresultaat.

3. Scheren

Nu de te scheren gebieden zijn ingesmeerd met schuim, laat je dit kort intrekken. Vervolgens pak je je scheermes erbij en kun je gaan scheren. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een safety razor, lees hier hoe je dit type scheermes gebruikt.

4. Schoonspoelen

Na het scheren spoel je je scheermes én kwast schoon. De kwast maak je na elke scheerbeurt het best schoon met warm water. Reinig vooral goed tussen de haren, waar resten schuim zich gemakkelijk kunnen ophopen. Druk het vocht er vervolgens uit met je handen en schud daarna de kwast handdoekdroog (dus niet meer kletsnat). Maak het handvat droog met een handdoek en hang de vochtige kwast met de haren naar beneden in een scheerkwasthouder. De kwast droogt nu rustig verder op aan de lucht.

 

| Wil je dat je scheerkwast een lange levensduur heeft, dan moet je de scheerkwast goed onderhouden. |

← Vorige blog Volgende blog →