Barbaric scheerproducten

Hoe onderhoud je een scheerkwast?

Gebruik je een scheerkwast voor jouw scheerbeurten, dan wil je deze natuurlijk schoon en mooi houden. Vuil en bacteriën nestelen zich gemakkelijk tussen de haren, dus een goede reiniging is erg belangrijk. Hier lees je hoe je je scheerkwast goed kunt onderhouden.

| Tip: het gebruik van de scheerkwast zorgt voor de optimale scheerbeurt. | 

 

In deze blog:

Reinigen na gebruik

De eerste stap in de reiniging is het schoonmaken van de kwast na gebruik, de 'dagelijkse schoonmaak'. Na elke scheerbeurt spoel je de kwast grondig af met warm water, met speciale aandacht voor de ruimte tussen de haren waarin schuim en vuil snel blijft zitten. Vervolgens druk je het vocht uit de kwast en schud je 'm handdoekdroog. Daarna laat hang je de kwast met de haren naar beneden in een scheerkwasthouder.

Barbaric scheerkwast baardverzorging

Wanneer grondig reinigen

Periodiek is het tijd voor een grondige reiniging van de kwast. Je ziet over het algemeen wel wanneer dit nodig is: zeepresten tussen de haren (ondanks de reiniging na gebruik), de kwast neemt minder goed water op en schuimt daardoor niet meer optimaal, de haren breken af of vallen uit en wanneer je met je hand over de droge kwast gaat zie je een stofwolkje.

 

Grondige reiniging

1. Doe warm water in een kom en voeg een beetje (niet te veel) afwasmiddel toe.

2. Maak een draaiende beweging met de kwast door het sopje. Druk de haren regelmatig tegen de bodem van de kom, zodat het afwasmiddel ook de aanzet van de haren bereikt.

3. Laat de kwast 1 minuut in het sop hangen, zodat dit goed intrekt.

4. Spoel de kwast schoon met warm water.

5. Spoel de kom uit en vul 'm nu met 9 delen water en 1 deel witte natuurazijn. Richtlijn qua hoeveelheid: de haren van de kwast moeten volledig in het mengsel kunnen hangen.

6. Maak weer draaiende bewegingen met de kwast door de kom en laat het mengsel nu 20 minuten intrekken. Let op: het handvat van de scheerkwast moet niet in de vloeistof hangen, om beschadiging te voorkomen.

7. Was de kwast grondig schoon met warm water en een beetje milde shampoo (bijvoorbeeld Barbaric Beard Shampoo).

8. Spoel de shampoo eruit en maak het handvat van de kwast schoon.

9. Druk en schud het vocht uit de haren, droog het handvat en hang de kwast vervolgens met de haren naar beneden in een scheerkwasthouder. Bewaar de kwast, ook als deze droog is, op de kop in de houder. Zo voorkom je dat er vuil tussen de haren komt en door 'm op deze manier te laten drogen voorkom je schimmelvorming.

 

| Herhaal deze stappen regelmatig en je scheerkwast kan jaren mee! |

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml