Barbaric haarshampoo

Waarom shampoo zonder parabenen en sulfaten gebruiken?

Sulfaten en parabenen, je hoort deze termen tegenwoordig vaak. En dan zul je vast ook gehoord hebben dat ze niet goed voor je zijn. Ook wij zijn hiervan overtuigd en willen je alleen het beste voor baard en haar bieden.

 

In deze blog:

 

Wat zijn parabenen?

Parabenen zijn conserveringsmiddelen en komen vaak voor in verzorgingsproducten, zoals shampoos. Ze zorgen ervoor dat een product langer houdbaar is. Dat is fijn, zou je denken, maar helaas: parabenen zijn niet goed voor je huid en haar. Ze maken het haar en de huid droog en kwetsbaar. Heb je een gevoelige huid, dan kun je last krijgen van irritaties.

 

Barbaric shampoo zonder parabenen en sulfaten

Wat zijn sulfaten?

Sulfaten zorgen voor schuim en hebben een reinigende werking. Je vindt ze dus vooral in shampoos en zepen. Deze stof ontdoet je huid en haar ook van natuurlijke oliën en reinigt dus eigenlijk net wat te veel. Want die oliën vormen juist een beschermend laagje en houden de huid en haren sterk.

 | Dit is hoe je sulfaten, parabenen en siliconen herkent op een etiket. |

Haarshampoo zonder parabenen en sulfaten

Nu vraag je je misschien af: is een haarshampoo zonder parabenen en sulfaten dan wel goede shampoo? Jazeker. Er zijn natuurlijke alternatieven voor deze ingrediënten, die minder agressief zijn en dus beter voor je hoofdhuid en haar.

In de producten van Barbaric vind je geen parabenen en sulfaten. Zowel de haarshampoo als de baardshampoo zijn daardoor beter dan reguliere shampoos en geschikt de gevoelige huid.

← Vorige blog Volgende blog →