Barbaric jeukende baard voorkomen

Hoe voorkom je een jeukende baard?

Baardjeuk, wat is dat vervelend! Je zou bijna je baard af willen scheren om ervan af te zijn. Maar dat is gelukkig niet nodig. Met een goede baardverzorging voorkom je de meeste jeuk.

 

In deze blog:

 

Jeukende baard

Reinigen

De eerste stap is een goede reiniging van de baard. Vuil en dode huidcellen die zich ophopen, kunnen heel wat jeuk veroorzaken en dat wil je niet. Was je baard daarom met baardshampoo. Gebruik geen gewone shampoo, die voor hoofdhaar is bedoeld, want die zijn vaak te agressief. Barbaric's baardshampoo is een milde shampoo, speciaal voor de baard, zonder sulfaten en parabenen. Gebruik de shampoo niet dagelijks, hou het op twee à drie keer per week, om te voorkomen dat de baard uitdroogt. Op de andere dagen spoel je de baard goed uit met warm water.

| Lees ook dit artikel, over het nut van een baardshampoo. |

 

Borstelen 

De volgende belangrijke tip is om de baard dagelijks te borstelen. Met een goede borstelbeurt verwijder je vuil, dode huidcellen, schilfers en oude baardharen en maak je ruimte voor de huid en de baard om zich te vernieuwen en voedingsstoffen goed op te nemen. De stevige haren van de baardborstel moeten dus de huid raken tijdens het borstelen, waardoor je de huid als het ware scrubt.

Baardolie

Na het borstelen breng je baardolie op de baard aan. De baardolie zit vol met voedingsstoffen voor de baard en de huid onder de baard, die nu goed opgenomen kunnen worden. Doordat er in de baardolie van Barbaric geen siliconen zitten, kunnen de voedingsstoffen de baard en de huid ook beter bereiken.

Verdeel de olie vervolgens door de baard met de baardborstel of een baardkam. Reinig je tools, zoals je baardkam en baardborstel, regelmatig. Spoel resten van verzorgings- en stylingsproducten er altijd meteen af, zodat deze zich niet gaan ophopen. Werken met accessoires die niet schoon zijn veroorzaakt namelijk ook weer vuil, bacteriën en dus jeuk en misschien zelfs huiduitslag.

| Hoe je baardolie gebruikt? Dat lees je hier. |

Barbaric baardolie
 

Don't touch

En nu de moeilijkste stap: hands off your beard! We weten hoe verleidelijk het is om je mooie baard aan te raken, om er met je vingers doorheen de gaan, maar doe het niet. Op je handen zitten namelijk veel bacteriën, die je met de aanraking overdraagt aan je baard en de huid onder je baard. 

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml