Barbaric baardborstels

Wat is een baardborstel & hoe gebruik je ‘m?

Een baardborstel, als baarddrager heb je er vast een. Niet? Dan moet je er snel een aanschaffen, want het is een onmisbaar instrument voor de dagelijkse baardverzorging. Waar een baardborstel goed voor is en waar je op moet letten als je er een koopt, lees je hier.

 

In deze blog:

Baardborstel kiezen

Baardborstels zijn er in allerlei materialen, maten en kleuren. Welke je kiest, hangt af van jouw baard en persoonlijke voorkeur. Ga je bijvoorbeeld voor een borstel van ovale vorm, die in de hand ligt, of voor een borstel met handvat? Kies je voor wildzwijnhaar, een combinatie van nylon en paardenhaar of plantaardige of synthetische haren? Je kunt van elk materiaal wel een borstel vinden die goed is voor jouw baard. Let bij het kopen van de borstel op de structuur en de stugheid van de haren. Dat bepaalt namelijk of de borstel geschikt is voor jouw baard. Heb je een lange baard of stugge haren, kies dan voor een wat hardere borstel dan wanneer je een korte baard of dunne haren hebt.

   

Barbaric baardborstels 

Baardolie verdelen

Eén van de essentiële tools voor een goede baardverzorging is een baardborstel. Naast dat de borstel je baardharen ontwart, gebruik je 'm bijvoorbeeld voor het verdelen van baardolie. De baardolie wordt door de borstel op een zachte manier verspreid door de baardharen en de onderliggende huid.

 

Scrubben en reinigen

Daarnaast fungeert de borstel als een soort scrub voor de huid. Je huidcellen vernieuwen zich continu, waardoor dode huidcellen ontstaan. Met de baardborstel stimuleer je dat proces en voorkom je dat huidschilfers en vuil op de huid blijven liggen, de poriën verstoppen en in je baard terechtkomen. Ook borstel je de oude losse haren weg die je baard vanzelf loslaat, waarmee je ruimte maakt voor nieuwe baardharen. Op deze manier blijft dus zowel je baard als je huid gezond. En zorg je ervoor dat de voedende ingrediënten van de baardolie je huid en baardharen optimaal bereiken. Borstel je baard regelmatig voor een optimaal resultaat.

 

Volume

Dit heeft allemaal effect op hoe je baard eruit ziet, want een gezonde baard glanst en is minder stug. Maar door het borstelen van de baard, creëer je ook volume. En wie wil er nou geen glanzende, volle baard?

 

| Lees hier meer over het verschil tussen een baardborstel en baardkam. |

 

← Vorige blog Volgende blog →