Hoe kun je je baardgroei versnellen?

Hoe kun je je baardgroei versnellen?

Hoe versnel je je baardgroei op een simpele en natuurlijke manier? Er zijn een aantal tricks & tools die bijdragen aan de groei van de baard. Belangrijkste trick: een goede baardverzorging. Handige tool: baardroller. Lees snel verder.

 

In deze blog:

 

Baardgroeifases

Waar je rekening mee moet houden is dat je baard in fases groeit: groeifase, rustfase, verliesfase. De baard groeit dus niet continu door, maar verliest de 'oude' haren en maakt plaats voor de nieuwe. Net als je huid, die zichzelf continu vernieuwt. Dit is bij elke man en elke baard zo, maar hoe snel je baard groeit en hoe vol deze wordt, hangt onder andere af van je genen en hormonen. Over het algemeen groeit je baard in de zomer het hardst en komt-ie daarna in de rust- en verliesfase.

 

Tip 1: Goede baardverzorging

Kun je dan helemaal niks doen om je baard sneller te laten groeien? Jawel: zorg voor een gezonde en schone baard en huid. Reinig de huid onder je baard (en de baard zelf) goed, maar gebruik niet dagelijks baardshampoo. Hou daarvoor twee tot drie keer per week aan. Je wil namelijk voorkomen dat de shampoo elke dag je huideigen oliën, die een beschermlaagje voor je huid vormen, weg wast en je huid uitdroogt.

We noemden net al dat je huid en baardharen zich steeds vernieuwen, het is dan ook belangrijk dat je je baard dagelijks borstelt om dode huidcellen, vuil en oude haren te verwijderen die je poriën kunnen verstoppen en je baard kunnen vervuilen.

Daarnaast moet je je baard voeden. Dat doe je met baardolie. Een paar druppels is genoeg om een gezonde en mooie baard te creëren. De baardolie van Barbaric bevat een aantal ingrediënten die de baardgroei bevorderen: amandelolie, druivenpitolie en vitamine E.

Tip 2: Baardroller & groeiserum gebruiken

Er bestaan natuurlijk ook tools om de baardgroei te bevorderen: een Beard Growth Roller en Beard Growth Serum. Dit is vooral ideaal voor mannen die weinig baardgroei of dunnere plekken in de baard hebben. Het gebruik is simpel: rol ongeveer 5 keer op en neer en vervolgens van rechts naar links met de roller over de huid, de naaldjes prikken kleine gaatjes en stimuleren de haarzakjes. Smeer de huid daarna in met het groeiserum, die het herstellend vermogen van de huid versnelt en de baardgroei bevordert. En nu is het een kwestie van volhouden: elke week maximaal twee keer.

Tip 3: Gezonde leefstijl

De rest komt van binnenuit: zorg voor een gezond lichaam, drink veel water en eet gezond.

 

| En, nog een tip: hou vol! De perfecte baard heb je niet meteen, die heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen en moet goed worden onderhouden. |

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml