Barbaric baardolie zonder siliconen

Wat is baardolie & hoe gebruik je het?

Baardolie, elke baarddrager (die zijn baard verzorgt) heeft het in huis. Maar wat doet het? En hoe gebruik je het nou eigenlijk? Bekijk ook de video.

 

In deze blog:

 

Wat is baardolie

Baardolie is een verzorgend product voor zowel de baardharen als de huid onder je baard. Het voedt de haren en de huid, zodat ze niet uitdrogen en je last krijgt van jeuk of roos. Door deze verzorging worden je baardharen zachter en gaan ze glanzen, kortom: je krijgt een gezonde baard. Baardolie is geen stylingproduct. Voor styling gebruik je baardbalsem en/of baardwax, afhankelijk van de structuur van jouw baard, en je behoeften natuurlijk.

 Barbaric baardolie Sledge

Hoe gebruik je baardolie

Je gebruikt de baardolie dagelijks nadat je je baard hebt gereinigd (met warm water en eventueel baardshampoo) en gedroogd. De baardolie van Barbaric heeft een pipet-dop, waarmee je het product gemakkelijk in je hand of rechtstreeks in de baard druppelt. Hoeveel druppels je nodig hebt? Dat hangt af van je baardlengte en de droogte van je baard en huid. 

Masseer de olie in de baardharen en onderliggende huid, beginnend bij de buitenkanten (hals, bakkebaarden) naar het midden toe, zodat je eindigt bij de lengtepunten van je baard. Gebruik een baardkam of -borstel om de olie nog beter te verdelen en de baard in model te brengen.

| Tip: je kunt baardolie ook als voedend baardmasker gebruiken, om je baard eens in de zoveel tijd een boost te geven. Daarover lees je hier meer. |

Baardolie zonder siliconen

De baardolie van Barbaric is gemaakt van natuurlijke producten. We hebben een baardolie op basis van amandel en castorolie en een baardolie op basis van abrikozenpit, argan en macadamia. De eerste voedt de huid intensief en houdt het vochtgehalte van de huid op peil. De olie heeft een kalmerend karakter en bevordert baardgroei. De olie bevat ook druivenpitolie, die met zijn neutrale eigenschappen geschikt is voor elk huidtype en een extreem hoge antioxidant is. De tweede variant maakt de baardharen en de onderliggende huid zacht en soepel. De ingrediënten hydrateren intensief, voorkomen irritatie en kalmeren de huid. Beide oliën zijn geschikt voor mannen met een droge en/of gevoelige huid.

Onze baardolie bevat geen siliconen. Siliconen leggen als het ware een laagje om je huid en baardharen, waardoor de overige ingrediënten niet goed kunnen doordringen. En die ingrediënten heeft je huid en baard juist nodig om gezond te blijven. Siliconen zijn moeilijk uit te wassen, waardoor er een build up ontstaat. Vermijden dus.

← Vorige blog Volgende blog →