Barbaric baardstijler

Wat is een beard straightener & hoe gebruik je 'm?

De beard straightener, of baardstijler, is een tool waar wij lang naar op zoek waren en fan van zijn sinds de eerste keer gebruiken. Heb je geen baard, dan kun je je waarschijnlijk niet indenken dat dit bestaat. Maar heb je wel een baard (daarom lees je dit nu waarschijnlijk), dan is dit dé hardware die je wil hebben. Lees snel verder en bekijk de video.

 

In deze blog:

 
Barbaric draadloze baardstijler 

Wat een beard straightener is

Het woord zegt het al: het is een stijler voor de baard. Simpel gezegd is het een kruising tussen een borstel en een strijkijzer of een stijltang. De baardstijler wordt ook wel heated beard brush genoemd. Een borstel met warme tanden die de baardharen ontwarren, stijlen en in model brengen. Verbrand je met die hete tanden dan niet je huid? Nee, de uiteinden zijn namelijk van rubber en worden dus niet heet.

 

Hoe je een beard straightener gebruikt

1. Begin met een schone, droge baard. Gebruik de beard straightener nooit op een vochtige of natte baard, dit kan je baard (blijvend) beschadigen.

2. Zet de baardstijler aan en kies de gewenste temperatuur, laat de stijler opwarmen tot de temperatuur is bereikt. Weet je nog niet welke temperatuur voor jouw baard werkt, begin dan met de laagste. Krijg je daarmee niet het gewenste resultaat, dan zet je 'm een standje hoger.

| Zet de straightener niet warmer dan nodig, om te voorkomen dat je je baard beschadigt. |

3. Beweeg de stijler¬†langzaam door de baard zoals een borstel, van boven naar beneden. Merk je dat er klitten in de haren zitten, kam de baard dan even door met een baardkam. Wil je meer volume cre√ęren, gebruik dan de heated kam aan de bovenkant van de stijler.

4. Is je baard in model, dan zet je de baardstijler uit met de knop. Verwijder eventuele losse haartjes die tussen de tanden van de stijler zitten en laat 'm afkoelen voordat je 'm opbergt.

| Maak de baardstijler regelmatig schoon. Haartjes, huidschilfers en baardverzorgingsproducten kunnen zich ophopen op en tussen de tanden, waardoor de hitte niet meer goed verdeeld wordt en je niet het optimale resultaat krijgt. |

5. Breng baardolie aan, hiermee voedt je je baard en de onderliggende huid en seal je de baardharen. Omdat je hitte hebt toegepast, is een goede baardverzorging essentieel (als je tenminste niet wil eindigen met een stro-baard). Laat de olie goed intrekken.

6. Breng nu hydratatie en hold aan in de vorm van baardbalsem. Naast dat dit extra belangrijk is nu je hitte op de baard hebt aangebracht, verhardt de balsem na het aanbrengen en houdt het de haren in model.

Wil je meer hold, maak je stijl-ritueel dan af met baardwax om de baard te fixeren, zodat-ie in model blijft.

| De baardstijler is een ware multi-tool, waarmee je meerdere looks kunt cre√ęren. |

En nu? Show off that beard! 

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar