Barbaric baard essentials

Hoe verzorg je je baard? De basis

Een baard wordt niet vanzelf mooi en blijft niet zomaar gezond. Nee, hij heeft verzorging nodig. Dat kun je heel uitbereid maken, maar hier lees je de basics voor een goede en snelle baardverzorging.

 

In deze blog:

 

Reinigen

De eerste stap is het reinigen van de baard. Gebruik ongeveer drie keer per week een shampoo, op de andere dagen is water voldoende. Kun je dan dezelfde shampoo als voor je hoofdhaar gebruiken? Liever niet. Zowel de structuur van de haren als van de huid eronder is op je hoofd anders dan op je gezicht. Een baardshampoo is wat milder. Barbaric's baardshampoo bevat bijvoorbeeld aloë vera, wat een verkoelende en ontstekingsremmende werking heeft. Daarnaast hydrateert het de huid. Goed om te weten: onze baardshampoo bevat geen sulfaten en parabanen.

Barbaric baard essentials

Voeden

Stap 2 van de baardverzorging is het voeden van de baard. Dat doe je met een paar druppels baardolie. Maak je baard eerst droog, voordat je de olie gebruikt. Masseer de olie in de huid en baardharen en gebruik een kam om de olie nog beter te verdelen.

Of je dit dagelijks doet of zo'n drie keer per week, hangt af van jouw baard én de huid eronder. Meer over het gebruik van baardolie lees je hier. Onze baardolie bevat geen siliconen, waardoor de voedende ingrediënten de haardharen en de huid beter kunnen bereiken.

 

Na je baardverzorgingsroutine volgt de styling, met een verzorgende baardbalsem en/of baardwax.

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar