Barbaric grijze baard

Hoe verzorg je een grijze baard?

Is jouw baard grijs geworden, dan merk je waarschijnlijk ook dat de structuur anders is dan voorheen. Grijze haren kunnen wat stugger zijn en bij sommige mannen kunnen de haren meer gaan pluizen. Dat is niet fijn. Geen zorgen: met deze tips kun je je grijze baard verzachten en er nog lang van genieten.

In deze blog:

 

1. Minder vaak wassen

We adviseren vaak om een baard twee tot drie keer per week met baardshampoo te wassen. Gebruik je vaker baardshampoo, dan kunnen de haren en de huid uitdrogen. Een grijze baard droogt sneller uit, daarom is het advies om slechts één keer per week baardshampoo te gebruiken. Op de andere dagen is lauwwarm water voldoende. Ga voor een milde baardshampoo, zonder sulfaten, parabenen en siliconen, voor de beste verzorging van de baard.

| Lees hier waarom je sulfaten, parabenen en siliconen moet vermijden. |

Barbaric grijze baard

2. Gebruik baardbalsem

Baardbalsem wordt ook wel leave-in conditioner genoemd. Die term zegt meteen wat het doet: het hydrateert de baard. Stugge grijze baardharen kunnen wel wat extra hydratatie gebruiken, het maakt de haren zachter. Voeg baardbalsem toe aan je dagelijkse baardverzorging (gebruik het na de baardolie).

 

3. Gebruik baardolie

Baardolie gebruik je dagelijks, of je nou een grijze baard hebt of niet. Het is essentieel, al helemaal voor een grijze baard die snel droog wordt, om een baardolie te gebruiken zonder siliconen, bestaande uit natuurlijke ingrediënten. Zo voedt je je baard en de onderliggende huid optimaal. Daarnaast maakt baardolie de haren zachter en gaat het pluis tegen.

Geef je baard ook af en toe een boost door baardolie als voedend masker te gebruiken. Breng de baardolie (wat meer dan normaal) 's avonds aan en laat het de hele nacht zijn werk doen.

| Lees hier meer over baardolie. |

 

4. Borstel de baard

Door je baard regelmatig te borstelen, minimaal één keer per dag, verwijder je vuil, losse haren en scrub je de onderliggende huid. Je verwachtte het misschien niet, maar een baardborstel is dus een ware multi-tool.

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar