Barbaric baardschaar

Hoe gebruik je een baardschaar?

Bij een complete baardverzorging hoort een baardschaar. Je kunt een baardschaar zowel naast als in plaats van een trimmer gebruiken. Hoe dat zit en hoe je de schaar gebruikt, lees je hier.

 

In deze blog:

 

Waarom heb je een baardschaar nodig?

Misschien heb je al een baardtrimmer waarmee je je baard regelmatig bijwerkt, misschien ook niet. Een baardschaar is in beide gevallen een goede aanvulling: naast de trimmer voor de kleine haartjes en in plaats van een trimmer om de hele klus mee te klaren. Hoe dan ook, je moet je baard regelmatig bijwerken om 'm mooi en verzorgd te houden.

Met een baardschaar - je raadt het al - knip je je baard en snor dus bij. Anders dan een trimmer, kun je met een schaar heel nauwkeurig te werk gaan. Het is ook een voordeel dat je met een schaar niet aan de haartjes trekt, maar ze rustig afknipt en de haren ongestoord verder kunnen groeien.

Barbaric baardschaar

Hoe gebruik je een baardschaar?

1. Was je baard met een milde baardshampoo. Dit is niet alleen hygiënisch, het maakt de haren ook gladder en daardoor makkelijker te knippen.

2. Laat de baard goed drogen.

3. Pak je baardkam erbij en kam de baard door. Doe dit ook tussen het knippen door. Kam niet alleen met de haargroeirichting mee, maar ook er tegenin, zodat je goed ziet welke haartjes uitsteken.

4. Knip de uitstekende haartjes af tot de gewenste lengte.

5. Borstel je baard door met een baardborstel, om losse haartjes te verwijderen.

6. Breng tot slot een voedende baardolie zonder siliconen aan.

 

Een baardschaar kopen

Nu wil je natuurlijk een baardschaar kopen, snappen we. Dus helpen we je graag op weg en hebben al een topper voor je geselecteerd. De baardschaar van Barbaric is zeer scherp en van hoogwaardige kwaliteit, de schaar heeft een ergonomische vormgeving met vingersteun (voor optimale stabiliteit tijdens het gebruik). Het materiaal, rvs, is makkelijk te onderhouden en slijpen en de spanning van de schaar stel je zelf in met de stelschroef.

| Baardscharen van vergelijkbare kwaliteit kosten vaak wel meer dan €100,-. Deze topper van een baardschaar is gewoon te bestellen via Barbaric. |

← Vorige blog Volgende blog →