Barbaric lange baard

Hoe groei je een (geweldige) baard?

Wil je af van je babyface of van een stoppelbaardje naar een mooie, volle, lange baard? Snappen we. Maar, hoe doe je dat nou eigenlijk, een geweldige baard laten groeien? We helpen je op weg met een paar (niet al te lastige) stappen. Get your face a gift, grow a beard! 

 

In deze blog:

 

1. Laat je baard groeien

Het is een inkoppertje, maar het is toch echt de allereerste stap naar een mooie baard: scheer 'm niet meer af, hou 'm niet meer kort. Laat je baard groeien dus. Ja, maar was de hele vraag van deze blog niet hóe je je baard laat groeien? Klopt, dan is dit dus het eerste die je moet zetten, de baard de kans geven om te groeien.

Voor mannen die denken dat dit de enige stap is naar een mooie, volle, lange baard: think again. Een geweldige baard groeien kost tijd, aandacht en liefde. De baardgroei doorloopt continu baardgroeifases: de groeifase (voornamelijk in de zomer), de rustfase en de verliesfase (waarin ruimte wordt gemaakt voor nieuwe haren).

Een nieuwe baard kan in het begin gaan jeuken. Be a man en pak hierdoor niet meteen je scheermes erbij. Zet door, dit is volkomen normaal. Ook groeit de baard misschien niet meteen mooi egaal en zie je wat dunnere plekken. Ja, ook nu moet je doorzetten, want over een paar maanden zijn die plekken waarschijnlijk niet meer zichtbaar.

| Lees hier verder over het voorkomen van een jeukende baard. |

Barbaric baardverzorging

2. Werk je baard & de contouren bij

Tof dat je je baard laat groeien, maar je wil er ondertussen natuurlijk niet met een onverzorgde, wild groeiende baard bijlopen. Bijwerken dus. Maar je mocht toch niet scheren? Niet de hele baard nee, maar wel de contouren. Gebruik een trimmer of een baardschaar om de uitstekende haartjes bij te werken en een nette lijn op je wangen en in je hals te creëren, eventueel met een baard shaping tool.

 | Lees hier verder over het gebruiken van een baardschaar. |

 

3. Verzorg je baard

Je baard en de onderliggende huid hebben verzorging nodig om gezond te blijven. Een gezonde baard heeft glans, voelt zachter aan en is voller. Baardverzorging doe je in een paar korte stappen (meer uitgebreide informatie vind je in de andere blogs):

a. gebruik dagelijks een voedende baardolie, zonder siliconen;

b. borstel je baard dagelijks, waardoor je de baard en de onderliggende huid als het ware scrubt;

c. reinig je baard dagelijks met lauwwarm water en 2 tot 3 keer per week met een milde baardshampoo (zonder parabenen en sulfaten).

Daarnaast is het belangrijk om je baard niet steeds aan te raken (weersta de verleiding), je handen zitten namelijk vol met bacteriën en dat is niet bevorderlijk voor de baardgroei. Over bevordering van de baardgroei gesproken, er zijn een aantal dingen die je kunt toen als extra boost: eet gezond, beweeg voldoende en drink voldoende water (op een gezond lichaam kan nu eenmaal beter een gezonde baard groeien) en gebruik eventueel een baardgroeiroller & -serum.

 | Lees hier meer over dagelijkse baardverzorging en hier over het versnellen van je baardgroei. |

 

Barbaric baardolie zonder siliconen

4. Breng je baard in model

Voor het groeien van een lange baard is dit geen must, maar heb je eigenwijze baard- of snorharen, wil je de boel een beetje temmen of of is het een vochtige dag, breng je baard dan in model met baardbalsem en/of baardwax

Wil je je baard stijlen (ja, dat kan echt), gebruik dan een beard straightener en je hebt een andere look.

| Leer hier meer over de baardstijler en hoe je 'm gebruikt. |

 

5. Ga naar een barber

Is je baard wat langer gegroeid (nice!), ga dan af en toe naar een barbier met veel baard-ervaring. Deze kan je helpen met het bijwerken van de baard, maar ook in het vinden van de baardstijl die past bij jou gezicht en uitstraling.

 

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardbalsem
bundel & bespaar
 
Barbaric baardwax
bundel & bespaar