Barbaric baardverzorging

Hoe voorkom je fouten tijdens het scheren of trimmen van je baard?

Fouten maken is menselijk. En ook bearded fellas maken wel eens een foutje als het op het bijwerken van hun baard aankomt. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Maar het cliché is waar: voorkomen is beter dan genezen. 5 Tips om fouten tijdens het bijwerken van je baard en snor te voorkomen.

 

In deze blog:

 

1. Neem de tijd

Het bijwerken van de baard is een secuur werkje. En dat doe je beter niet als je haast hebt. Wil je een mooie strakke baard en snor, maar heb je geen tijd, doe het dan een andere keer. Want je wil toch niet per ongeluk in de haast een stuk uit je baard scheren?

 

Barbaric lange baard stijl

2. Gebruik de juiste tools

Zorg dat je scheermes scherp is en plaats er anders een nieuw mesje in. Zorg dat je tools schoon zijn, maak ze anders voor gebruik schoon. En ben je niet zo handig met het maken van strakke contouren of een vloeiende halslijn uit de losse pols, gebruik dan een baard shaping tool.

 | Is er toch iets fout gegaan? Hier lees je hoe je dat kunt oplossen. |

3. Trim en knip je baard niet als-ie nat is

Natte baardharen zijn zwaarder, langer, minder krullend en hangen er dus anders bij dan als ze droog zijn. De lengte bijwerken als de baard nat is, is dus niet handig, want als de baard is opgedroogd is-ie een stuk korter. Ook voor het knippen van uitstekende haartjes is het beter als de baard en snor droog zijn, zodat je alleen dat wegknipt wat uitsteekt.

 

4. Gebruik shaving cream in plaats van scheerschuim

De Shaving Cream van Barbaric schuimt niet. Daardoor is het product ideaal voor het bijwerken van de baard en snor, je ziet namelijk goed wat je goed. De cream maakt de haren zacht en de huid glad, waardoor het scheermes makkelijk over de huid glijdt.

 

5. Ga niet op de automatische piloot

Je bent misschien een expert geworden in het bijwerken van de baard en denkt het met je ogen dicht te kunnen, maar je hoeft maar één kleine verkeerde beweging te maken en je prachtige baard is een beetje minder prachtig. Dat wil je niet. Blijf dus gefocust.

 

← Vorige blog Volgende blog →