Barbaric baardshampoo haarshampoo

Hoe herken je siliconen, parabenen en sulfaten in haar- en baardverzorgingsproducten?

Siliconen, parabenen en sulfaten zijn veelvoorkomende ingrediënten in verzorgings- en stylingproducten voor je haar en baard. Maar je kunt ze beter vermijden. 

| In een notendop: sulfaten, parabenen en siliconen zijn agressieve chemische ingrediënten die niet goed zijn voor je baard, haar en onderliggende huid. Ga voor kwaliteit en goede verzorging, kies producten waar deze ingrediënten niet in zitten, zoals de producten van Barbaric. |

Hoe herken je siliconen

Siliconen kom je tegen in producten als baardolie, haarverzorgingsproducten, stylingproducten en baard- en haarshampoo. Dit ingrediënt zorgt voor glans, wat natuurlijk fijn is, maar het legt ook een laagje om je huid en baardharen, waardoor de overige (juist goede) ingrediënten niet goed kunnen doordringen. Siliconen zijn moeilijk uit te wassen, waardoor er een build up ontstaat. Op het etiket staat niet gewoon het woord 'siliconen', dat zou makkelijk zijn. Nee, je herkent siliconen aan woorden die eindigen op -xane, -col, -conol en -cone.

 

Hoe herken je parabenen

Parabenen kun je in alle verzorgingsproducten en haar- en baardstyling tegenkomen. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat het product langer houdbaar is, het is een conserveringsmiddel. Daar zijn echter andere, natuurlijke ingrediënten voor beschikbaar. Parabenen zijn makkelijker te vinden op etiketten dan siliconen, je herkent ze aan woorden die eindigen op -paraben.

 Barbaric baardshampoo haardshampoo

Hoe herken je sulfaten

Sulfaten kom je vooral tegen in reinigingsproducten, zoals haar- en baardshampoo. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat het product gaat schuimen en reinigt (te) agressief. Op het etiket herken je sulfaten aan woorden/samenstellingen die eindigen op -sulfate en de afkortingen SLS en SLES.

← Vorige blog Volgende blog →

 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml
 
Barbaric baardshampoo 200ml
100 of 200ml